Hellen Kloeze

De afgelopen 26 jaar heb ik, bedrijfskundige en ervaren verander-, interim- en projectmanager, voor diverse bedrijven en in verschillende branches gewerkt. Zowel in Nederland, op Bonaire als in Suriname.

De rode draad door mijn CV is het opzetten en (bege)leiden van afdelingen en projecten, het ondersteunen van professionals in hun ontwikkeling en het verbeteren van klantgerichtheid en de samenwerking met collega’s en klanten. 

Mijn interesse voor 'onmogelijke projecten' ontstond toen ik van 2003 tot en met 2006 in Suriname woonde en voor CKC Kersten werkte. De directeur van dit concern gaf mij, hoofd business development, de opdracht om de stafafdelingen van hun drie bouwbedrijven samen te voegen. Om meerdere redenen was dit voor mij een leerzaam en leuk traject. Ik leerde het land waar ik toen pas een maand woonde en haar cultuur beter kennen en ervaarde in de praktijk wat verandermanagement inhoudt. Dat het essentieel is om medewerkers te betrekken bij het doel dat je als bedrijf dat je wil bereiken en bij de weg hier naar toe. En vooral ook, op welke manieren ik dat kan doen. Mijn enthousiasme voor verandertrajecten was geboren!

Dat anderen maar wat blij kunnen zijn dat met mijn voorliefde voor 'lastige' opdrachten, ervaarde ik bij Stedin. Mijn mede-MT-leden vroegen mij om problematieken in de in- en externe samenwerking met de aannemer en rondom sloop- en dijkversterkingstrajecten op te lossen en gaven mij de titel ‘chef onmogelijke projecten’. 

Dergelijke opdrachten deed ik tot zes jaar geleden in loondienst als onderdeel van mijn takenpakket. Omdat ik hier de meeste energie en plezier uit haal, besloot ik in 2017 om  Hellen Kloeze Consulting op te richten en organisaties te helpen met hun 'onmogelijke projecten'. 

De afgelopen jaren heb ik diverse opdrachten gedaan, voor organisaties in verschillende branches. Van veranderopdrachten bij accountancykantoren en een maatschappelijke organisatie, interimmanager bij een opleidingsinstituur, tot cultuurveranderingen bij overheidsorganisaties. Mijn opdrachtgevers waarderen dat ik met alle betrokkenen in contact treed, heldere analyses maak en we gezamenlijk tot goede en werkbare veranderingen en oplossingen komen.  Met als resultaat duidelijke processen, taak- en rolverdelingen, betere samenwerking, tevreden medewerkers en klanten, meer omzet en minder herstelwerkzaamheden.

Plezier en energie halen uit wat ik doe is voor mij niet alleen zakelijk, maar ook privé belangrijk. Privé doe ik dat door regelmatig te sporten (tennis, golfen, skiën, hardlopen en duiken), te wandelen met mijn hond en tijd door te brengen met mijn gezin en vrienden. Daarnaast ben ik al jaren coach/manager van het hockeyteam van mijn dochter en organiseer ik jaarlijks diverse activiteiten voor mijn straat om de bewoners, op een feestelijke manier, met elkaar te verbinden. 

Wil je meer over mij weten? Luister dan naar de 'popcorn principle podcast' aflevering waarin ondernemerscoach Noëlla de Jager mij intervieuwde. 

Een overzicht van mijn 'onmogelijke projecten' kan je bekijken op mijn LinkedInpagina.

 

 

Contact

Hellen Kloeze Consulting

3062 AC Rotterdam

06-48660988

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.